Poslednji čin se upravo završio. Mudroseri iz UEFA su doneli odluku... Partizan je diskvalifikovan na godinu dana iz evropskih takmičenja. Međutim, ukoliko neko očekuje da ću sada opljuvati "Jevropu" jer izbaciše, "nedužni nam", Partizan... može slobodno da ukuca novu adresu u browser, jer mi to nije namera

Moji Grobari, režiseri ove burleske, da je tako nazovem, pravdali su svoj čin divljanja u Mostaru odbranom časti svog kluba. Sa jedne strane se ori "Srbe na vrbe", sa druge "Nož, žica, Srebrenica", pa kada ni to nije dovoljno - hajdemo batinama da im pokažemo. Sramota!Gospodo", da ne kažem "stoko", čast, kojom ispirate usta kao da je kamilica, se ne brani skandiranjem imena ratnih zločinaca i pevanjem izopačenih stihova, čiji je cilj vređati suparničku stranu. Mogli ste vikati "hoćemo desetku", dok su se jadni igrači Zrinjskog sudarali po terenu... ali vas fudbal nije zanimao. Ta, niste zbog njega ni došli u Mostar, već da izrecitujete unapred pripremljene pesmice. A da sramota bude još veća, pobrinule su se vođe navijača, koje su u zvaničnoj izjavi, posle najavljene suspenzije, pominjali tu "odbanu časti", izbegavajući da kažu "krivi smo". Čak se u izjavi osetilo (iako to nisu baš tako rekli) da su i za ovo, poput mnogih drugih stvari, krivi Zečević i Bjeković. E, "gospodo", sada ste postali isti kao i to rukovodstvo koje godinama blatite - najobičnije ništarije, koje iz svojih, sebičnih i maloumnih ciljeva nanose štetu klubu, koji mnogi od nas vole koliko i porodicu svoju. "
 
A onda, gore pomenuti mudroseri odlučiše da nam dozvole revanš u Beogradu, da zaokruže ovu, gotovo parodičnu, priču. I sada, oni isti članovi "mostarske ekspedicije" kojima se još crveni obraz od zalužno primljenog šamara, umesto stihova naših "savremenika" kao što su Karadžić i Mladić, zapevaše Lenonovu "Give peace a chance". Priznajem, ponela me je atmosfera, pa sam je i ja pevao... do pola, a onda sam uvideo šta radim i ućutao. Jer, umesto da pokažemo da smo kulturna nacija i kulturni navijači, što  nismo, pokazali smo kako se treba uvući u dupe arbitrima UEFE, a da ti ni nogice ne vire.
 
Kazna je bila neminovna, a UEFA je, potvrđivanjem suspenzije, pokazala da je principijelna ustanova i da ne menja mišljenje tako lako. Sada nam ostaje da svedemo račune među sobom. Jedino što može da spere ljagu sa naših imena je povratak na stadione. Pomozimo svom klubu, kada smo ga već pokopali. Pokažimo da se zovemo "Grobari" zbog boja kluba, a ne zbog umetnosti pokopavanja, kojoj smo - očigledno - baš vični. Ostavimo Lenona na miru. On je odavno mrtav i beo, a ne bi nam pomogao i da može. Sahranimo ove koji se kriju po pećinama (ili gde već) i ne pominjimo Srebrenicu, bar ne u onakvom izopačenom kontekstu.
 
Ma pokrijmo se ušima... sramota jedna!